Samsung Galaxy teknolojisiyle 25 basketbol sahası büyüklüğündeki mercan resifi habitatı restore edildi

Samsung ve Seatrees Mercan Resiflerinin Restorasyonu İçin İş Birliği Yapıyor

Samsung, deniz ekosistemlerini restore etmeye adanmış kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Seatrees ile birlikte, bir yıl önce mercan resiflerinin restorasyonuna yönelik yeni ve inovatif çözümler araştırmaya başladı. Bu kapsamda Galaxy S24 Ultra’da bulunan özel bir kamera özelliği olan Okyanus Modu tanıtıldı. Bu özellik, su altında canlı görüntüler yakalamayı sağlayarak deniz araştırmacılarına sürekli takip ve analiz için 3 boyutlu fotogrametri modelleri oluşturma imkanı sunuyor. Elde edilen veriler daha sonra yerel iş ortakları tarafından mercan restorasyon çalışmalarında rehber olarak kullanılıyor.

Ocak 2025’te gerçekleştirilen Galaxy Unpacked etkinliğinde duyurulan Coral in Focus girişimi, Fiji, Endonezya ve Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere yerel toplulukları kıyı ekosistemlerinin restore edilmesi konusunda güçlendiriyor.

Galaxy Kamerası Mercan Resiflerinin Restorasyonunda Nasıl Destek Sağlıyor?

İş ortakları ve saha ekipleri, su altı fotoğrafçılığında sıkça görülen mavi ton dengesizliğini gidermek için Galaxy Okyanus Modu’nu kullanıyor. Bu özellik, mercan renklerinin daha doğru bir şekilde görüntülenmesine olanak tanırken, optimize edilmiş deklanşör hızı ve çok kareli işleme özellikleri sayesinde hareket bulanıklığını azaltıyor. Ayrıca, aralıklı çekim fonksiyonu sayesinde yüksek çözünürlüklü mercan görüntülerinin verimli bir şekilde yakalanmasını sağlıyor.

Mercan restorasyonu girişimi kapsamında geliştirilen Okyanus Modu ile çekilen fotoğraflar, 17 adet 3 boyutlu mercan resifi modelinin oluşturulmasına yardımcı oldu. Toplamda 11.046 mercan parçası dikildi ve yaklaşık 10.705 metrekarelik bir mercan resifi habitatı restore edildi, bu da 25 basketbol sahasına karşılık gelmektedir.

Samsung, 2021 yılında açıkladığı “Galaxy for the Planet” çevre vizyonuyla atık balık ağlarını ürünlerinde kullanarak ve deniz ekosistemini restore ederek sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çabalar, şirketin çevresel etkisini ürün yaşam döngüsü boyunca ve ötesinde azaltma taahhüdünün bir göstergesidir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Neden rüya görüyoruz?

Hepimiz rüya görüyoruz. Peki ama neden? Zihnin pek çok gizeminde olduğu gibi bilimin net bir yanıtı yok.

Avrupa Büyükler Golf Şampiyonası Antalya’da başladı

Avrupa Golf Birliği (EGA) tarafından Antalya’da düzenlenen Avrupa Büyükler Golf Şampiyonası 30 ülkeden sporcuların katılımıyla başladı.

20 bin dolarlık insansı ev robotu piyasaya çıkmaya hazırlanıyor

UBTech’in Çin’in yaşlanan nüfusunu hedef alan 20 bin dolarlık insansı robotu, Tesla’nın en büyük rakibi olarak gösteriliyor.

Yapay zeka isyan bayrağını çekti! Büyük tehlike ortaya çıktı

Yapay zeka güvenliği alanında çalışan Palisade Research, OpenAI’ın yeni nesil yapay zeka modeli o3’ün, kendisini kapatmaya yönelik komutlara direndiğini ve kapatılma mekanizmalarını sabote ettiğini ortaya çıkardı. Bu bulgular, gelişmiş yapay …

Dünyanın çekirdeğinden altın sızıyor!

Komplo teorilerine inat, Dünya’nın çekirdeği boş değil. Aksine; platin, rutenyum ve neredeyse gezegendeki altının tümü gibi değerli metallerle dolu, yoğun ve son derece sıcak bir yapı. Ancak 3 bin kilometreden fazla derinlikte yer alan bu doğa hazinesine ulaşmak günümüz teknolojisiyle imkânsız. Yine de, son araştırmalar bu hazinenin küçük bir kısmının yüzeye ulaştığını ortaya koydu.

Jüpiter, bir zamanlar çok daha büyüktü

Güneş sistemimizin en büyük gezegeni olan Jüpiter, bir zamanlar bugün gördüğümüzden bile çok daha büyükmüş. Peki nasıl küçüldü?